5,5 jaar cel voor advocatenneef Taghi voor rol in misdaadbende

5,5 jaar cel voor advocatenneef Taghi voor rol in misdaadbende

Geplaatst op 23 januari 2023, om 10:19 uur

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 39-jarige Youssef T., voormalig advocaat en neef van verondersteld crimineel kopstuk Ridouan Taghi, veroordeeld tot 5,5 jaar cel. Volgens de rechtbank is bewezen dat hij “een sleutelrol” gespeeld heeft in Taghi’s misdaadorganisatie.

Taghi is hoofdverdachte in het grootscheepse liquidatieproces Marengo en zit in voorarrest in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Zijn neef Youssef werd in maart 2021 een van zijn advocaten en bezocht hem daar vele malen. Na verloop van tijd ontdekte justitie dat de contacten tussen beide mannen niet gingen over juridische zaken maar dat er criminele kwesties werd besproken.

Na onderzoek, waarbij het tweetal heimelijk werd gefilmd en afgeluisterd, werd T. op 8 oktober 2021 aangehouden, tijdens een bezoek aan Taghi in de EBI. Sindsdien zit hij vast. Het Openbaar Ministerie had zeven jaar cel geëist.

De rechtbank maakte de straf aan het begin van het voorlezen van de uitspraak bekend. De toelichting is nog bezig. De rechtbank spreekt T. van een deel van de beschuldigingen vrij.