Ravage op de A16 na ongeval met twee auto’s en pijlwagen, meerdere gewonden

Ravage op de A16 na ongeval met twee auto’s en pijlwagen, meerdere gewonden

Geplaatst op 22 januari 2023, om 09:44 uur

MOERDERIJK – Drie mensen zijn zondagochtend vroeg gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto’s op de A16 bij Moerdijk. Na de botsing raakten beide auto’s aan het spinnen. Daarbij raakte een van de voertuigen een pijlwagen. Bij het ongeval raakten geen wegwerkers gewond, meldt een politiewoordvoerder.

Het ongeval vond rond 05.20 uur plaats op de A16 richting Antwerpen, net voorbij de Moerdijkbrug. Een 26-jarige automobiliste uit Ter Aar klapte achterop de wagen van een 42-jarige man uit Rotterdam. Bij de vrouw uit Ter Aar zat ook nog een 18-jarige vrouw uit Utrecht in de auto. De auto van de vrouw uit Ter Aar raakte al rondtollend de pijlwagen, die daar stond vanwege de afsluiting van de A17.

Beide auto’s belandden uiteindelijk in de vangrail. De drie inzittenden van de voertuigen zijn naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het met ze gaat, kon de politiewoordvoerder niet zeggen. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. Wel vermoedt de politie dat de vrouw uit Ter Aar onder invloed was van alcohol.

foto’s: Jeroen Stuve