Politie: Dit is de verdachte die moeder en dochter neerschoot op parkeerplaats

Politie: Dit is de verdachte die moeder en dochter neerschoot op parkeerplaats

Geplaatst op 22 januari 2023, om 07:23 uur

ZWIJNDRECHT – De politie heeft zondag de identiteit verspreid van de man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht zaterdag. Daarbij is een 66-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Op de site van de politie is ook een foto van de verdachte gepubliceerd. De politie noemt hem vuurwapengevaarlijk.

De schietpartij gebeurde zaterdagmiddag op een parkeerplaats bij winkelcentrum Walburg aan Hof van Holland in Zwijndrecht. De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakte melding van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt.

Er is met veel eenheden naar hem gezocht, onder meer op uitvalswegen rond het winkelcentrum.

In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond. Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto’s. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij.

De politie roept mensen zondag op de man, die ook bekend staat onder de bijnaam Lucky, niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen.