Moeder (66) doodgeschoten op parkeerterrein, dochter (38) zwaargewond

Moeder (66) doodgeschoten op parkeerterrein, dochter (38) zwaargewond

Geplaatst op 21 januari 2023, om 20:10 uur
ZWIJNDRECHT – De twee slachtoffers van de dodelijke schietpartij bij winkelcentrum Walbrug aan de Hof van Holland in Zwijndrecht zijn een 66-jarige moeder uit Dordrecht en haar 38-jarige dochter uit Rotterdam, meldt de politie. Bij de schietpartij overleed de 66-jarige vrouw ter plekke, de dochter is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Rond 13:50 uur kwam de melding van de schietpartij binnen bij de meldkamer, waarna de hulpdiensten groots uitrukten. Ter plekke zag een getuigen dat de vrouwen ruzie hadden met een man en dat ze al ruziënd naar de auto liepen. De man pakte een pistool met demper en schoot op een van de vrouwen. Toen hij zag dat ze nog bewoog, schoot hij nog een keer.
Dader gevlucht
De politie denkt dat de aanleiding van de schietpartij in de ‘relationele sfeer’ ligt. Er zou één dader zijn, een man, die er met de auto vandoor is gegaan. Wat de relatie van de slachtoffers is met de man, is nog niet bekend gemaakt.

Zie ook: Dode bij schietpartij op parkeerplaats winkelcentrum