A15 bij knooppunt Valburg dicht na ongeval: “zeker 10 boetes voor negeren rode kruis”

A15 bij knooppunt Valburg dicht na ongeval: “zeker 10 boetes voor negeren rode kruis”

Geplaatst op 20 januari 2023, om 20:08 uur

VALBURG – De snelweg A15 vanuit Bemmel/Nijmegen in de richting van Tiel/Rotterdam was vrijdagavond urenlang dicht na een ongeval. Ook de verbindingsweg vanaf de A50 vanuit Oss is lange tijd afgesloten geweest.

Het ongeval gebeurde rond 19:00 uur, waarna de politie, brandweer, een ambulance en Rijkswaterstaat met spoed uitrukten. Ter plekke bleek er een ongeval gebeurd te zijn, waarbij een bestelbus op zijn kant was beland en het motorblok uit de bestelbus was gevlogen. Hoe dit ongeval kon gebeuren, is niet duidelijk De brandweer heeft het slachtoffer, welke verwondingen had opgelopen, uit zijn voertuig bevrijdt.

Rode Kruis
Tijdens het ongeval was de snelweg over een geruime afstand volledig afgesloten door middel van rode kruizen. Het viel de politie op dat meerdere voertuigen door het rode kruis reden, wat tot gevaarlijke situaties leidt. Met deze reden hebben ze daarom ook zeker 10 verkeersboetes uitgedeeld voor het negeren van dit rode kruis.

Door dit ongeval waren de hulpdiensten genoodzaakt om de snelweg volledig dicht te zetten. Na enkele uren en de nodige opruim- en schoonmaakwerk, wordt de snelweg op korte termijn (deels) vrijgegeven. Rijkswaterstaat zal de vangrail op de plek van het ongeval moeten herstellen, waardoor er nog enige tijd verkeershinder blijft.

foto via Twitter: Rijkswaterstaat Verkeersinformatie