Vijf minderjarige verdachten voor straatroof

Vijf minderjarige verdachten voor straatroof

Geplaatst op 18 januari 2023, om 15:55 uur

BAARN – De politie heeft vijf jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar uit Baarn en Hilversum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een poging straatroof op 11 januari. Dit vond plaats op het Station aan het Stationsplein waarbij een 13-jarig meisje en 14-jarige jongen uit Baarn werden bedreigd.

De straatroof vond die dag rond 17.30 uur plaats. De verdachten eisten waardevolle spullen van de twee slachtoffers en zouden hen mondeling bedreigd hebben. Omdat de verdachten schrokken van een passant, vluchtten zij zonder buit.

Met de inzet van de politiehelikopter werd één van de verdachten, die verstopt zat in een tuin, gezien en direct aangehouden. In de dagen daarna volgden meer aanhoudingen thuis of ontbieding op het bureau voor het afleggen van een verklaring.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn allemaal heengezonden in afwachting van strafrechtelijke vervolging, die nog wordt bepaald door het Openbaar Ministerie.