Drietal vast in onderzoek vuurwerkexplosie

Drietal vast in onderzoek vuurwerkexplosie

Geplaatst op 18 januari 2023, om 16:25 uur

HENGELO – Woensdagochtend zijn door de politie drie mannen gearresteerd op verdenking van poging doodslag, gepleegd op 22 november in Hengelo (OV). Bij de explosie van vuurwerk raakte een vrouw zwaargewond aan haar hand. Het drietal komt uit Hengelo; de verdachten zijn 17, 18 en 26 jaar oud.

Dinsdagavond 22 november rond 22.45 uur is een explosief/vuurwerk in een woning aan de Egbertstraat in Hengelo gegooid. De bewoonster (30 jaar) raakte ernstig gewond aan haar hand, toen zij het explosief haar woning uit wilde gooien. Dat was kort daarvoor door een raam naar binnen gegooid.

De recherche heeft in het onderzoek naar de daders, gesproken met het slachtoffer en een buurtonderzoek gehouden; daarnaast is social media ingezet en zijn camerabeelden bekeken. Gezamenlijk heeft dit geleid tot de aanhouding van de verdachten. De verdachten worden de komende dagen verhoord over hun betrokkenheid. De exacte toedracht van de vuurwerkactie wordt onderzocht.

Het onderzoeksteam komt graag nog in gesprek met mensen die mogelijk nog informatie hebben en niet eerder gesproken hebben met de politie. Neem dan contact op via het algemeen nummer 0900-8844.