Voormalig hotel De Roskam tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners

Voormalig hotel De Roskam tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners

Geplaatst op 16 januari 2023, om 18:53 uur

RHEDEN – Eind vorig jaar heeft de gemeente Rheden een overeenstemming bereikt met de eigenaren van voormalig hotel De Roskam aan de Arnhemsestraatweg in Rheden om de locatie te gebruiken als opvangplek voor Oekraïners. De gemeente huurt het pand met ingang van 1 april voor minimaal twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Opvang vluchtelingen
Het voormalig hotel wordt zo snel mogelijk klaargemaakt voor opvang. Zo kunnen, naar verwachting half april, de eerste vluchtelingen worden opgevangen. Naar verwachting gaat dit om 170 vluchtelingen en kan het aantal oplopen tot maximaal 250 personen. In de periode dat het hotel verhuurd is, wordt samen met de eigenaar bekeken welke mogelijkheden er zijn om De Roskam toekomstbestendig te maken.

Toename vluchtelingen
De verwachting is dat de vluchtelingenstroom uit Oekraïne naar Nederland zal toenemen. Burgemeester Carol van Eert zegt “Het is daarom goed dat dit voormalige hotel nu ook gebruikt kan worden voor de opvang van Oekraïners. De locatie is daar uitermate geschikt voor.” Eigenaren van voormalig hotel De Roskam: “Onze gedachten gaan uit naar alle onschuldige mensen en kinderen die op dit moment slachtoffer zijn van dit gewelddadige conflict in de Oekraïne. Wij zijn blij dat De Roskam kan worden ingezet voor de tijdelijke opvang van deze vluchtelingen en dat wij op die manier samen met de gemeente Rheden ook een bijdrage kunnen leveren.”