Noodbevel van kracht bij KNVB voetbalwedstrijd FC Den Bosch – Ajax

Noodbevel van kracht bij KNVB voetbalwedstrijd FC Den Bosch – Ajax

Geplaatst op 11 januari 2023, om 21:00 uur

DEN BOSCH – Rondom het stadion van FC Den Bosch geldt woensdagavond een noodbevel. Omdat de supporters de laatste tijd vaak in het nieuws kwamen na ongeregeldheden heeft de gemeente en de politie extra maatregelen getroffen tijdens de wedstrijd voor de KNVB beker tegen Ajax.

Rond het stadion is voor de wedstrijd veel ME ter plaatse. Op toegangswegen rond het stadion hield de politie iedereen staande. Mensen moesten een ID en een toegangskaart laten zien. Ook werd hun gezicht door de politie gefotografeerd. Mochten er dan ongeregeldheden komen staan ze vast op beeld.

De supporters spreken schande van de politie actie en voelen zich in het nauw gedreven. ‘We worden als criminelen behandeld, dit slaat nergens op’, laten meerdere supporters weten.

De politie heeft aanwijzingen dat ook supporters van buitenlandse clubs voor of na de wedstrijd de confrontatie willen aangaan met supporters uit Amsterdam. Supporters met een buitenlandse ID kaart worden daarom weg gestuurd en krijgen een gebiedsverbod voor heel Den Bosch en omgeving. Kaarten voor de wedstrijd worden afgepakt.

Tot nu toe moest de politie enkele supporters aanhouden, maar is het nog relatief rustig rond het stadion. De aftrap is om 21:00.

Foto’s: Roland Heitink