Groep minderjarigen aangehouden na straatroof

Groep minderjarigen aangehouden na straatroof

Geplaatst op 11 januari 2023, om 14:15 uur

BARENDRECHT – In Barendrecht zijn dinsdag veertien minderjarigen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof, meldt de politie woensdag. Slachtoffers waren twee jongens van 15 jaar oud uit Barendrecht en Rhoon. Ze zijn mishandeld en onder bedreiging van een mes beroofd van een e-step, mobiele telefoon en diverse andere zaken die ze bij zich hadden.

Kort na het incident hielden agenten een groep jongeren aan op de Avenue Carré. Ze hadden de buitgemaakte spullen van de slachtoffers bij zich. De verdachten zijn tussen de 12 en 17 jaar oud. Twaalf komen uit Rotterdam en twee uit de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet.

De slachtoffers zijn volgens de politie erg geschrokken. Ze liepen slechts licht letsel op.