Auto rijdt over fietspad en schept drie fietsers

Auto rijdt over fietspad en schept drie fietsers

Geplaatst op 11 januari 2023, om 18:48 uur

NIJMEGEN – Op een fietspad aan de Sint Annastraat zijn woensdagavond drie fietsers gewond geraakt nadat zij op het fietspad werden aangereden door een automobilist. De automobilist zelf raakte ook gewond.

De bestuurder van het voertuig en de drie fietsers zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter kwam ook ter plaatse en landde bij het incident. Volgens ooggetuigen zou de automobilist vanaf de afslag met de Kapittelweg tot aan de Hatertseweg op het fietspad hebben gereden. In deze paar honderd meter heeft de bestuurder van de auto onder meer een verkeersbord, een container en de drie fietsers geramd, voordat hij uiteindelijk met zijn auto tot stilstand kwam tegen een verkeerslicht ter hoogte van de kruising met de Hatertseweg. De auto belandde hierbij op zijn kant.

Bij het ongeval raakten drie fietsers gewond, evenals de bestuurder van de auto. Twee fietsers lagen direct bij de auto en de derde fietser is ongeveer 60 meter eerder aangereden, voordat de auto op de kant belandde. De politie verricht ter plekke onderzoek. De Sint Annastraat is compleet afgesloten tussen Hatertseweg en Kapittelweg.

Foto: John Beckmann / Persbureau Heitink