Waarschuwingsschoten op A27 vanwege ontvoering 15-jarige jongen

Waarschuwingsschoten op A27 vanwege ontvoering 15-jarige jongen

Geplaatst op 10 januari 2023, om 09:54 uur

AMSTERDAM– De politie heeft dinsdagochtend drie verdachten aangehouden op de snelweg A27 wegens het ontvoeren van een 15-jarige jongen. Tijdens de aanhouding loste de politie een paar waarschuwingsschoten. De jongen werd op de snelweg uit een busje bevrijd. Hij is ongedeerd, zo meldt de politie.

Rond 08.40 uur kreeg de politie een melding dat een jongen door meerdere personen in een busje werd geduwd in de Tweede Jan Steenstraat, in de Amsterdamse wijk De Pijp. Het busje werd vervolgens met behulp van agenten van de Landelijke Eenheid gelokaliseerd op de A27, ter hoogte van Groenekan bij Utrecht. “De politie is daarbij een uitpraatprocedure gestart waarbij waarschuwingsschoten zijn gelost. De jongen is hierbij (lichamelijk) ongedeerd aangetroffen en bevrijd”, zo meldt de politie.

De drie aangehouden verdachten zijn een 36-jarige man uit Weesp, een 35-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Almere. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten in beperkingen vast, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De politie doet verder onderzoek naar de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen.

De snelweg in de richting van Utrecht was dinsdagochtend door de politieactie bij Bilthoven enige tijd helemaal afgesloten.

Door: ANP