Telefoondief rent tunnelbuis in met gestolen telefoons

Telefoondief rent tunnelbuis in met gestolen telefoons

Geplaatst op 10 januari 2023, om 18:15 uur

ROTTERDAM – De Marechaussee kreeg dinsdagochtend een melding dat er een telefoon was gestolen in de binnenkomende trein vanuit Rotterdam CS.

Medewerkers van de NS gaven aan dat de verdachte ervandoor was gegaan via het spoor en rende vervolgens de tunnelbuis van de trein in. In verband met de veiligheid mocht de Marechaussee de tunnelbuis niet betreden en besloten zij om de nooduitgangen in de gaten te houden.

Het treinverkeer werd onmiddellijk in de tunnelbuis stilgelegd om de veiligheid van passagiers en personeel te garanderen. Ondanks deze maatregelen bleef de verdachte echter op de loop. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden door de Marechaussee, bij één van de spoor nooduitgangen. Onder begeleiding van incidenten bestrijders van Prorail zijn ze teruggelopen om te zoeken naar de gestolen telefoon.

Gelukkig bleek dat onze inspanningen niet tevergeefs waren, want uiteindelijk is de telefoon, samen met vijf andere telefoons, teruggevonden in de prullenbak in het toilet van de trein. De verdachte had kennelijk geprobeerd de gestolen goederen te verstoppen voordat hij werd aangehouden. Ook had de verdachte nog twee telefoons op zak, welke wij in beslag hebben genomen.