Nederlandse vrouw vergeet zoon (9) op parkeerplaats Duitse snelweg

Nederlandse vrouw vergeet zoon (9) op parkeerplaats Duitse snelweg

Geplaatst op 10 januari 2023, om 15:51 uur

DUITSLAND – Afgelopen weekend is een Nederlands jongetje van negen jaar achtergelaten op een parkeerplaats langs de Duitse snelweg A3, van Frankfurt naar Keulen. Ter hoogte van Wiesbaden was zijn moeder gestopt om te tanken en was hij zelf gaan plassen. Toen hij terugkwam, was de auto vertrokken.

Een ander Nederlands gezin dat op de parkeerplaats was gestopt, had het jongetje zien ijsberen en besloot hem te helpen. Ze namen het kind onder hun hoede en brachten hem vervolgens naar de politie. Agenten startten een zoektocht naar de auto van de moeder en namen contact op met de autoriteiten in Nederland. Na een zoektocht van 2,5 uur, meldde de tante van het jongetje zich bij de Duitse verkeerspolitie, waarna moeder en kind weer bij elkaar konden worden herenigd.

Waarom de vrouw zonder haar kind was weggereden, meldt de Duitse politie niet. Wel is bekend dat ze zichtbaar opgelucht was met de goede afloop van de situatie.