Man gepakt met 1100 cobra’s in huis

Man gepakt met 1100 cobra’s in huis

Geplaatst op 5 januari 2023, om 12:54 uur

BOEKEL – In december werden in Boekel en Uden diverse aanhoudingen verricht in verband met het bezit van illegaal vuurwerk. In Boekel werd een man van 24 jaar aangehouden nadat er meer dan 1100 cobra’s, illegaal vuurwerk met de kracht van een handgranaat, werden gevonden in zijn huis. Een 22-jarige man en een 15-jarige jongen werden ook aangehouden voor het bezitten van een “grote partij” cobra’s, hoewel het aantal onbekend is.

In Uden werd een 38-jarige man aangehouden nadat er ongeveer 250 kilo vuurwerk werd gevonden in zijn garage. Hoewel dit vuurwerk legaal was, mag er volgens de wet maar 25 kilo aanwezig zijn. Op een ander adres in Uden werd bijna 100 kilo vuurwerk gevonden, waarvan de politie nog onderzoek doet.

Een speciaal team van de recherche doet verder onderzoek naar deze zaken. Het bezit en het afsteken van illegal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het kan ook levensgevaarlijk zijn. De politie waarschuwt dan ook om afstand te houden van illegal vuurwerk en om alleen legaal vuurwerk te gebruiken.

Foto: Politie