Conciërge aangehouden op verdenking van seks met minderjarige leerling

Conciërge aangehouden op verdenking van seks met minderjarige leerling

Geplaatst op 5 januari 2023, om 16:35 uur

HELMOND – Een 56-jarige man is op woensdag 14 december 2022 aangehouden in zijn woning in Helmond. Hij zou gedurende langere tijd seksueel contact hebben gehad met een minderjarig meisje.

Bij de politie werd kort voor de aanhouding melding gedaan door Veilig Thuis, dat onder meer alarmerend appcontact tussen de man en een kwetsbaar meisje van 16 had ingezien. Uit verder onderzoek kwam de verdenking naar voren dat de man al enige tijd seksueel contact had met het slachtoffer.

Het slachtoffer zat op een school voor speciaal onderwijs. De verdachte was op die school werkzaam als conciërge en gaf het betreffende meisje ook muziekles bij hem thuis. In het onderzoek zijn vooralsnog geen aanwijzingen naar voren gekomen dat hij soortgelijk contact onderhield met andere minderjarigen.

Ouders en school geïnformeerd

De ouders van het slachtoffer en de betreffende school zijn door de politie op de hoogte gebracht van de aanhouding. De verdachte is op 16 december voorgeleid aan de rechter-commissaris en verscheen op 29 december voor de raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant. Die bepaalde dat de man het verdere onderzoek in vrijheid mag afwachten.