Vier aanhoudingen na ongeregeldheden voetbalwedstrijd

Vier aanhoudingen na ongeregeldheden voetbalwedstrijd

Geplaatst op 3 januari 2023, om 12:45 uur

VOLENDAM – De politie heeft maandag vier personen aangehouden voor betrokkenheid bij de ongeregeldheden na de voetbalwedstrijd Volendam – Utrecht op zondag 13 november 2022. Na de wedstrijd kwam het op de Dijk in Volendam tot een treffen tussen beide supportersgroepen.

Na onderzoek zijn voor deze ongeregeldheden maandagavond vier Volendamse mannen van 16, 28, 29 en 32 jaar buiten heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en één persoon ook van zware mishandeling. Bij de ongeregeldheden werd er met fietsen en barkrukken gegooid. Enkele mannen zijn in het water geduwd, waarna de mannen vanaf de kant zijn geschopt.

De vier aangehouden Volendammers zitten vast voor verhoor en onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.