Politie schiet vrouw in been bij incident

Politie schiet vrouw in been bij incident

Geplaatst op 2 januari 2023, om 19:40 uur

ROELOFARENDSVEEN – De politie heeft zondagavond een 53-jarige vrouw in haar been geschoten bij een incident bij een woning aan de Kerkweg in het Zuid-Hollandse Roelofarendsveen. Agenten rukten rond 23.00 uur uit voor een melding. Toen ze arriveerden troffen ze de vrouw aan met een mes. Ze wilde niet meewerken aan de aanhouding, meldt het Openbaar Ministerie maandag.

Eerst had de politie nog een taser ingezet, maar “dat gaf geen resultaat”. De vrouw is na de beschieting naar het ziekenhuis gebracht, waaruit ze alweer is ontslagen. Ze is opgepakt op verdenking van bedreiging. De rijksrecherche doet onderzoek naar het incident. Dat is standaard als iemand gewond raakt of overlijdt bij een politieoptreden.