Brand in woonzorgcomplex, hulpdiensten massaal aanwezig

Brand in woonzorgcomplex, hulpdiensten massaal aanwezig

Geplaatst op 1 januari 2023, om 07:42 uur

NIJMEGEN – De brand in een woonzorgcomplex aan de Kerkstraat in Nijmegen is onder controle, meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het gebouw werd eerder uit voorzorg ontruimd omdat er rook werd waargenomen in het gebouw, aldus de veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder zijn naar schatting zijn zo’n dertig mensen elders opgevangen.

Het is nog niet duidelijk hoe het vuur kon ontstaan, maar aangezien het om een brand binnen het gebouw ging, leek het een woordvoerder onwaarschijnlijk dat het door vuurwerk veroorzaakt is. Eerder in de nacht meldde de veiligheidsregio nog op Twitter dat er sprake was van een “grote brand”, maar later schreef de regio dat het om een kleine brand ging. De dienst waarschuwde mensen op Twitter om uit de rook te blijven.

Meerdere oudere bewoners van het wooncomplex in het Sint-Jozefklooster zouden volgens lokale media buiten hebben gezeten met dekens. Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn zij overgebracht met een bus naar een nabijgelegen buurtcentrum, zodat ze in elk geval “uit de kou zijn”.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Heitink