Zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf

Zeer grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf

Geplaatst op 31 december 2022, om 12:42 uur

AMSTERDAM – Op de Siciliëweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam heeft vrijdagavond een zeer grote brand gewoed bij een afvalverwerkingsbedrijf. De brandweer schaalde direct groot op om de brand te kunnen bestrijden.

Rond 22.45 uur brak de brand uit. Al vrij snel werd er opgeschaald naar “grote brand” en een uur later zelfs naar “zeer grote brand”. De brand was rond 2.00 uur onder controle. Dit is mede mogelijk gemaakt door twee blusboten van het Havenbedrijf en een blusrobot, die hebben geholpen om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen. Helaas was het vuur wel overgeslagen naar een naastgelegen pand en was er veel water nodig om het vuur te blussen.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is en hoe groot de schade is.

Foto’s: Michel van Bergen