Nederlandse verdachte moordzaak Vlaamse kleuter blijft vastzitten

Nederlandse verdachte moordzaak Vlaamse kleuter blijft vastzitten

Geplaatst op 30 december 2022, om 08:17 uur

GENT – De Nederlandse Romy W. blijft langer vastzitten in de zaak van de ontvoerde en vermoorde Vlaamse kleuter Dean. De rechtbank in Gent heeft daartoe besloten.

W. zit al bijna een jaar vast. Ze werd in januari opgepakt, nadat het 4-jarige jongetje een paar dagen eerder bij Neeltje Jans in Zeeland dood werd gevonden. Dean logeerde bij haar en haar vriend Dave De K. in het Belgische Sint-Gillis-Waas toen hij voor het laatst levend was gezien.

W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of de Nederlandse een actief aandeel had in de dood van het jongetje. Ze heeft eerder gezegd onschuldig te zijn. De K. is hoofdverdachte in de zaak.

Volgens de moeder van Dean loog de Nederlandse destijds tegen haar toen ze vroeg waar haar zoontje, die ze allang terug verwachtte, bleef. Dave De K. was ondertussen met Dean naar Nederland vertrokken. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Dean al in België is omgebracht.