Slachtoffer aanrijding trein is 57-jarige man

Slachtoffer aanrijding trein is 57-jarige man

Geplaatst op 29 december 2022, om 11:25 uur

TIENRAY – De bestuurder van de veegwagen die woensdag door een aanrijding met een trein in Tienray om het leven kwam, is een 57-jarige man uit de naburige gemeente Venray. Dat maakte de politie donderdag bekend.

De trein en veegwagen kwamen woensdagmiddag rond 14.40 uur met elkaar in botsing op een spoorwegovergang op de Spoorstraat bij het Limburgse dorpje. De bestuurder raakte zwaar gewond en overleed kort daarna ter plaatse.

Als gevolg van de aanrijding ontspoorde het voorste gedeelte van de trein. Drie passagiers en de machinist van de trein raakten gewond, een passagier moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De drie anderen hadden lichte verwondingen die ter plaatse door ambulancepersoneel konden worden behandeld.

Het treinverkeer tussen Venlo en Venray ligt sindsdien plat. Dat komt omdat de schade aan het spoor volgens ProRail groot is. Die moet eerst worden hersteld. De stremming duurt volgens de NS tot 18.00 uur. Tussen Venlo en Venray worden stopbussen ingezet.

Foto’s: Edward-Media

Door: ANP