OM bevestigt: Sanne en Hebe om het leven door ongeluk

OM bevestigt: Sanne en Hebe om het leven door ongeluk

Geplaatst op 28 december 2022, om 14:27 uur

DEN HAAG/DEN BOSCH – De 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne zijn omgekomen door een verkeersongeval. Dat concludeert het Openbaar Ministerie op basis van het onderzoek naar de toedracht van de dood van de twee. De 26-jarige Sanne was eerder in het onderzoek als verdachte aangemerkt. “Daarvan is geen enkele sprake meer”, aldus het OM. Het gaat volgens het OM om een “noodlottig ongeval”. Het onderzoek naar de dood van het tweetal is daarmee afgesloten.

De gehandicapte Hebe werd op 17 oktober opgehaald door Sanne vanaf een dagcentrum in Raamsdonksveer. Ze waren onderweg naar Vught, maar kwamen daar nooit aan. Er volgde een dagenlange zoektocht, waarbij onder meer een amber alert werd uitgegeven voor Hebe. Op 19 oktober werden de twee gevonden bij knooppunt Empel bij ‘s-Hertogenbosch in de Kia Picanto waarin ze reden. Ze waren niet meer in leven.

De ouders van Sanne en Hebe danken iedereen voor alle steun en medeleven die ze hebben gekregen, laten ze weten via organisatie Namens de Familie. “Buiten zochten onze vrienden, familie, bekenden, maar ook mensen die we niet kenden, met honderden tegelijk in weilanden, duinen en bossen. De politie, brandweer, speciale eenheden, veteranen en alle anderen sliepen nauwelijks en waren vastberaden Hebe en Sanne te vinden. Dat ze dat deden, zo massaal, raakt ons diep. Wat zijn we dankbaar voor de volharding die ze toonden.”

“Ons verdriet is groot, maar we voelen ons gedragen door onze familie en vrienden, door de mensen in ons dorp, door zoveel mensen in dit land en zelfs daarbuiten”, aldus de ouders. “Alle energie, tijd, moeite en daadkracht, heeft onze lieve meiden helaas niet kunnen redden.” De families laten verder weten met rust te willen worden gelaten om “de gebeurtenissen en hun verdriet te verwerken”.

Door: ANP