Tijdelijke ontruiming meerdere woningen na flatbrand

Tijdelijke ontruiming meerdere woningen na flatbrand

Geplaatst op 25 december 2022, om 06:41 uur

SOEST – De brandweer in Soest is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.45 uur met meerdere eenheden uitgerukt om een uitslaande flatbrand aan het Veldeplantsoen te blussen. Bij aankomst was de bewoner van de brandende flat al buiten. De brandweer besloot de omringende woningen tijdelijk te ontruimen. Die zijn echter bijna allemaal, na metingen van de brandweer, vrij snel daarna weer vrijgegeven.

Alleen in de woning boven de flat waar de brand uitbrak had de brandweer iets langer nodig, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. De bewoner van het pand waar de brand uitbrak is door ambulancepersoneel onderzocht, vanwege rookinhalatie. Ook heeft de brandweer een hond uit de woning gehaald en overgedragen aan de dierenambulance.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht zegt dat het nog onduidelijk is hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Door: ANP