FOTO SERIE: Auto’s van autoshowroom verwoest: ‘Overgoten met brandstof en aangestoken’

FOTO SERIE: Auto’s van autoshowroom verwoest: ‘Overgoten met brandstof en aangestoken’

Geplaatst op 24 december 2022, om 09:37 uur

EINDHOVEN – De brandweer is vrijdag op zaterdag nacht druk geweest met het blussen van een brand bij een autoshowroom aan de Kanaaldijk in Eindhoven.

Bij aankomst van de brandweer stonden er op verschillende plekken om de showroom heen auto’s in brand. Hoewel de brandweer de brand snel wist te blussen, hebben toch zeven auto’s schade opgelopen. Ook zijn enkele ruiten van de showroom gesprongen door de hitte en is er binnenin de showroom minimaal één auto beschadigd geraakt door de rook.

Er wordt vermoed dat de brand is aangestoken, hoewel het onderzoek naar de oorzaak van de brand nog loopt. Gelukkig is het de brandweer gelukt om overslag naar het pand te voorkomen, maar de showroom stond wel onder een dikke laag rook. Het is nog onduidelijk wat de omvang van de schade precies is, maar het is wel duidelijk dat het een flinke tegenslag is voor de eigenaar van de autoshowroom.

Verdachten
Bij het pand werden vannacht meerdere auto’s die rond het pand tegen de gevel stonden overgoten met brandstof, en vervolgens met lucifers in brand gestoken. Op straat liggen nog meerdere lucifers. De politie doet uitgebreid onderzoek, en heeft de daders op camerabeelden staan. Het zou gaan om 3 personen, een verdachte filmt alles met zijn mobieltje.