Drie jaar na brand die kerst voor altijd veranderde: Maxime (14) wordt nog elke dag gemist

Drie jaar na brand die kerst voor altijd veranderde: Maxime (14) wordt nog elke dag gemist

Geplaatst op 24 december 2022, om 19:21 uur

MUIDEN – Op kerstavond 24 december 2019 was het precies drie jaar geleden dat Maxime van der Ster (14) om het leven kwam bij een brand in haar woning in Muiden (Noord-Holland).

Haar ouders en twee tieners konden ontkomen, maar Maxime kwam te laat in aanmerking voor hulp. Familieleden, vrienden en brandweermannen spreken in de documentaire over de gebeurtenissen van toen en het gemis dat blijft bestaan.

Maxime wordt omschreven als een lief en vrolijk kind, avontuurlijk en behendig in het verbergen van haar doofheid aan één oor. Ze was de keepster van haar hockeyteam en had veel vrienden. Op haar verjaardag, 1 november, blijft het een moeilijke dag voor velen.

VIDEO: NH Nieuws