VIDEO: Verdachte van schietincident op beeld vast gelegd

VIDEO: Verdachte van schietincident op beeld vast gelegd

Geplaatst op 23 december 2022, om 12:30 uur

AMSTERDAM – Op woensdagochtend 18 mei 2022 probeerden ten minste drie mannen met veel geweld drie anderen te beroven op het Buikslotermeerplein in Amsterdam. Er werd geschoten, maar de overval mislukte. Nadat de slachtoffers in paniek vluchtten, bleek een stuk verderop dat één van hen door een kogel was geraakt. Er ontstond een file daar in Amsterdam-Noord doordat de man ter plekke medische hulp kreeg.

Spullen schutter verstopt
In dit onderzoek is al een aantal aanhoudingen verricht, maar de schutter loopt vermoedelijk nog vrij rond. Dankzij een oplettende getuige lijkt de oplossing dichterbij te zijn gekomen. Deze getuige heeft een verdachte man gefotografeerd die iets verstopte in wat bosjes aan de Schoorlstraat.
De politie is daar gaan kijken en trof er spullen aan die vermoedelijk zijn gebruikt door de schutter bij de mislukte beroving.

De man op de foto’s lijkt dus sowieso met dat misdrijf te maken te hebben. De politie wil weten wie hij is. Iets over de man vertellen mag natuurlijk ook anoniem.