Stroomkast uitgebrand bij nog te realiseren restaurant

Stroomkast uitgebrand bij nog te realiseren restaurant

Geplaatst op 23 december 2022, om 13:16 uur

VUGHT – De brandweer werd vrijdagochtend rond 11.45 uur gealarmeerd voor een brand in het pand van voormalig restaurant In ‘t Groene Woud aan de Helvoirtseweg in Vught zat gevestigd. Momenteel wordt daar restaurant Loetje gerealiseerd.

In de hoofdverdeler welke in een aparte ruimte tegen het pand aan staat is brand uitgebroken. Het vuur greep snel om zich heen maar door adequaat ingrijpen van de brandweer kon erger voorkomen worden. De brandweer controleerde ook op het dak en ventileerde het pand zelf. Het vuur ging gepaard met de nodige rookontwikkeling. De brandweer schaalde op naar middelbrand, ook kwam een waterwagen ter plaatse. De inzet van het tweede blusvoertuig en de waterwagen waren echter niet meer nodig.

Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Medewerkers van Enexis zijn ter plaatse om te controleren of er nog spanning staat op de verbrande restanten van de hoofdverdeler.

Foto’s: Sander van Gils