Nabestaanden vergismoord geschokt door vlucht veroordeelde

Nabestaanden vergismoord geschokt door vlucht veroordeelde

Geplaatst op 22 december 2022, om 18:18 uur

BEUNINGEN – Een deel van de nabestaanden van Mehmet Kiliçsoy (49), slachtoffer van de Beuningse vergismoord, laat weten “ernstig geschokt” te zijn dat een van de veroordeelden zijn enkelband heeft doorgeknipt en op de vlucht is. De 33-jarige man werd dinsdag tot 20 jaar cel veroordeeld voor het medeplegen van de moord op Kiliçsoy. De enkelband droeg hij wegens een eerdere veroordeling.

“Het besef dat iemand die zo’n gevaar is voor de samenleving gewoon op vrij voeten is, is een schok”, laat advocaat Leonie van Sommeren weten namens de ouders, broers en zussen van de vermoorde klusjesman. “Het zorgt voor veel frustratie over hoe dit heeft kunnen gebeuren”, aldus Van Sommeren. “De familie heeft heel veel vragen.”

Van Sommeren wordt door het Openbaar Ministerie op de hoogte gehouden van de zaak. “We hebben een heel kort lijntje.” De advocaat van de weduwe en de kinderen van Kiliçsoy is ook benaderd voor een reactie. Hij heeft nog niet gereageerd.

In 2021 droegen 3600 personen een enkelband. Volgens cijfers van Reclassering Nederland en de Dienst Justitiële Inrichtingen werd de band 94 keer gesaboteerd.