Nabestaanden rapper Boechi opnieuw op de vuist tijdens uitvaart

Nabestaanden rapper Boechi opnieuw op de vuist tijdens uitvaart

Geplaatst op 22 december 2022, om 14:23 uur

TILBURG – Er is donderdag opnieuw vechtpartij uitgebroken tijdens de crematie van de Nederlandse rapper Boechi in het crematorium in Tilburg. Dit volgde op een herdenkingsdienst in het Willem II-stadion in de stad, waarbij woensdag ook al gevochten was. Hoewel aanvankelijk werd gemeld dat er een schietpartij had plaatsgevonden bij het crematorium, bleek dit niet te kloppen.

Boechi, wiens echte naam Ruchendell Windster was, werd op 10 december doodgeschoten op Curaçao, waar hij was voor optredens. Het schietincident vond plaats in Willemstad, de hoofdstad van het eiland, en hij werd neergeschoten vanuit een witte auto die langsreed. Vrienden en familieleden hebben een doneerpagina opgezet om Boechi’s zwangere vrouw Niandy en hun kinderen te steunen.

Er wordt ook een link gelegd tussen de dood van Boechi en een andere schietpartij bij een tankstation aan de Ringbaan-Oost in Tilburg, waarbij een 37-jarige man om het leven kwam en zeven mensen zijn aangehouden. Volgens verschillende bronnen zouden deze gebeurtenissen verband houden met de uitvaartdienst van de rapper.