Wagenpark van politie rammelt, agenten aan bureau gekluisterd door te kort aan auto’s

Wagenpark van politie rammelt, agenten aan bureau gekluisterd door te kort aan auto’s

Geplaatst op 21 december 2022, om 07:53 uur

NEDERLAND – Het wagenpark van de politie rammelt aan alle kanten, meldt de Telegraaf. Tientallen snelle interventievoertuigen, surveillancewagens en arrestantenbussen staan stil vanwege technische mankementen.

Door het tekort aan voertuigen moeten agenten regelmatig op het politiebureau blijven omdat hun collega’s op pad zijn met de enige beschikbare auto. Voor zover bekend heeft het tekort nog niet geleid naar geëscaleerde meldingen, maar het maakt het werk op straat wel lastiger, meldt Maarten Brink van de politievakbond ACP.

Bovendien is er een probleem met het vervangen van auto’s die helemaal afgeschreven zijn omdat de voertuigen niet leverbaar zijn. Ook geldt dit probleem voor onderdelen die nodig zijn voor reparatie. De nationale politie bevestigt de problemen en omschrijft de situatie als ‘zeer onwenselijk’.