Opgepast! Het kan vanavond zeer glad worden

Opgepast! Het kan vanavond zeer glad worden

Geplaatst op 18 december 2022, om 11:08 uur

NEDERLAND – Vanaf het einde van de middag kan het hele land te maken krijgen met gladheid. Daarom geldt dan code oranje. Die begint om 17.00 uur in Zeeland en Zuid-Holland en daarna volgen ook de andere provincies.

Volgens het KNMI trekt een neerslaggebied van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. “Aan de voorzijde van dit gebied kan het verraderlijk glad worden door ijzel en/of neerslag op een bevroren ondergrond. De gladheid kan enkele uren aanhouden.”

De waarschuwing geldt vanaf 19.00 uur in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant en vanaf 21.00 uur in Limburg, Overijssel, Groningen, Drenthe en Friesland. De waarschuwingen duren tot ongeveer 02.00 uur in de nacht van zondag op maandag.

Bij code oranje waarschuwt het KNMI dat er “grote kans is op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast”. Mensen krijgen dan de oproep om zich voor te bereiden, bijvoorbeeld door binnen te blijven.

Door: ANP