Man (24) overleden na ontploffing zwaar vuurwerk in gezicht

Man (24) overleden na ontploffing zwaar vuurwerk in gezicht

Geplaatst op 18 december 2022, om 12:43 uur

RIDDERKERK – Een tragisch ongeluk heeft zaterdagavond het leven gekost aan een 24-jarige man in Ridderkerk. Het drama speelde zich af op de Boerhaavestraat, waar het slachtoffer in zijn gezicht getroffen werd door afgestoken zwaar vuurwerk. Volgens de politie was het slachtoffer zelf niet degene die het vuurwerk had aangestoken.

Nadat het ongeluk gebeurde, werd het slachtoffer gereanimeerd. Een arts die in de straat aanwezig was, heeft de man geholpen totdat de ambulance arriveerde. Uiteindelijk hebben de hulpverleners het slachtoffer al reanimerend naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is de man alsnog overleden aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen
Na het ongeluk heeft de politie twee mannen aangehouden. Een 29-jarige man wordt ervan verdacht dat hij het zware, illegale vuurwerk heeft afgestoken. Bij de man werden nog twee stuks vuurwerk in beslag genomen.

Een 62-jarige man uit Ridderkerk, die familie is van het slachtoffer, werd aangehouden omdat hij de hulpverleners belemmerde terwijl zij het slachtoffer aan het reanimeren waren. Door de emoties die het ongeluk bij hem teweegbracht, werd de man agressief. Beide mannen zijn inmiddels naar huis gestuurd, maar blijven wel verdachten in deze zaak.

Getuigen vertelden dat er tientallen mensen aanwezig waren op de plaats des onheils, waar het slachtoffer viel. De politie heeft de burgemeester van Ridderkerk op de hoogte gesteld van het tragische ongeluk.