Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding met fietsers

Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding met fietsers

Geplaatst op 17 december 2022, om 11:09 uur

WESTZAAN – Een 20-jarige man uit Westzaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval. Zaterdag rond 01.50 uur raakte de man betrokken bij een ongeluk op de Overtoom in Westzaan.

De verdachte verloor de macht over zijn voertuig, raakte in een slip en schepte twee jongens op een fiets. Ook ramde het voertuig een vluchtheuvel en een paal. De jongens raakten gewond en moesten door ambulancepersoneel behandeld worden. De automobilist is nog wel naar de jongens toegelopen om ‘gegevens’ achter te laten. Die bleken achteraf onjuist. De man stapte in zijn beschadigde voertuig en ging er vandoor. De jongens gewond en met flinke schade aan hun fietsen achterlatend.

Na de aanrijding was een kentekenplaat achtergebleven. Op basis hiervan wist de politie achter de identiteit van de bestuurder te komen. Die werd later in zijn woning in Westzaan aangehouden. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 510 ugl (bijna 6x teveel). De grens voor een beginnend bestuurder is 88 ugl.

Het rijbewijs van de man is ingenomen en zal op het politiebureau verhoord worden.