Strooiwagen belandt door gladheid in sloot

Strooiwagen belandt door gladheid in sloot

Geplaatst op 16 december 2022, om 06:59 uur

DEN HAAG – Een strooiwagen is in de nacht van donderdag op vrijdag in Den Haag in de sloot beland. De wagen strooide bij het Carry van Bruggenhof (Moerwijk) zout op het spekgladde fietspad toen hij weggleed en van de oever afreed. Het voertuig belandde met zijn cabine in het water. De chauffeur bleef ongedeerd en wist op eigen kracht uit de wagen te komen, aldus de politie.

Ook een ambulance kwam in Moerwijk door de gladheid in de problemen. De banden van het voertuig slipten op het met een laag ijs bedekte wegdek van de Minstreelstraat, meldt Regio15.nl. De brandweer moest helpen de ambulance te bevrijden.

Elders in het land leidde de gladheid eveneens tot ongelukken. In verschillende plaatsen belandden auto’s in het water en in Delft botste een auto tegen de muur van een flatgebouw. Op het knooppunt Rijnsweerd bij Utrecht, waar de A27 en A28 samenkomen, gebeurden meerdere ongelukken.