Vanaf volgende week flink warmer en geen witte kerst

Vanaf volgende week flink warmer en geen witte kerst

Geplaatst op 15 december 2022, om 11:23 uur

NEDERLAND – De schaatspret op natuurijs lijkt over een paar dagen voorlopig voorbij te zijn. Na dagen van flinke vrieskou wordt het vanaf volgende week een stuk warmer in ons land.

Volgens Weeronline stroomt milde oceaanlucht met bewolking, wind en regen uit over ons land. De temperatuur zal dan oplopen tot zo’n 8 tot 11 graden, wat net wat hoger is dan gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

De overgang naar dit zachtere weer zal zondag en maandag plaatsvinden. Mogelijk gaat dit gepaard met winterse neerslag. Dit betekent dat de kans op een witte kerst dit jaar klein is. In de tweede helft van december is het normaal gesproken maximaal 6 graden overdag.

Voor het einde van het jaar kunnen we vanwege invloeden vanuit het zuiden droger en rustiger weer verwachten, aldus Weeronline. “Hierdoor stijgt tijdens heldere nachten de kans op vorst. Overdag kan het met voldoende zon juist wat zachter dan gemiddeld worden”.