Man aangehouden die illegaal vuurwerk naar agent gooide

Man aangehouden die illegaal vuurwerk naar agent gooide

Geplaatst op 15 december 2022, om 14:48 uur

TILBURG – De politie heeft woensdag een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling omdat hij illegaal vuurwerk zou hebben gegooid naar een agent. Dat zou de man gedaan hebben in de drukte die ontstond na de WK wedstrijd van zaterdag 10 december.

Na de WK wedstrijd tussen Marokko en Kroatië was het druk in het centrum van Tilburg. Voornamelijk met vrolijk feestende supporters, maar ook met mensen die zich niet aan de regels hielden. Mensen hingen aan verkeersborden, zaten op auto’s en er werd vuurwerk afgestoken. Vanwege de drukte besloot de politie de Cityring af te sluiten voor verkeer.

Vuurwerk uit autoraam

Door die afzetting ontstond er op sommige plekken een opstopping. Een aantal auto’s die vast stonden op de Spoorlaan probeerden te draaien en dat maakte de doorstroom alleen nog maar moeilijker. Toen een agent op een auto afstapte om de bestuurder hierop aan te spreken, ging het raampje van de persoon achter de bestuurder open en werd er brandend vuurwerk naar de agent gegooid.

Het vuurwerk ging vlak voor de agent langs. Ze raakte niet gewond, maar schrok en voelde zich onveilig. Het had namelijk heel anders af kunnen lopen. Het vuurwerk dat gegooid werd, was waarschijnlijk een nitraat. Nitraten veroorzaken een enorme knal en zijn bovendien verboden. In de auto bleek nog meer vuurwerk te liggen.

Opsporingswerk

De man die het vuurwerk gooide weigerde daarna om een identificatiebewijs te laten zien, sprong vervolgens samen met nog twee anderen uit de auto en ging er vandoor. Door opsporingswerk kon er in de dagen na het incident achterhaald worden wie de man is en werd hij woensdag alsnog aangehouden. De man zit nog vast.