Politie krijgt hapjes: Teleurstelling in Utrecht na verlies Marokko

Politie krijgt hapjes: Teleurstelling in Utrecht na verlies Marokko

Geplaatst op 14 december 2022, om 22:56 uur

UTRECHT – Ongeveer honderd man hangen na het WK-verlies van Marokko tegen Frankrijk rond op het Moskeeplein in de buurt Lombok in Utrecht, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse. Er is wat vuurwerk afgestoken, de sfeer is bedrukt. Er gingen schalen met hapjes rond die ook aan de aanwezige agenten zijn uitgedeeld.

Volgens de verslaggever is er ongeveer evenveel politie als dat er voetbalfans zijn. Na vorige wedstrijden van Marokko ontstonden er rellen in meerdere steden. In de Damstraat, dat eveneens in Lombok ligt, is het volgens een ANP-verslaggever eveneens rustig.

Ook in Amersfoort is het overwegend rustig. Na de wedstrijd liep een tiental kleine groepjes rond bij de Van Randwijklaan en werd her en der wat vuurwerk afgestoken. Ook reden er auto’s rond met Marokkaanse vlaggen. Bij Rotonde de Stier, waar het bij eerdere wedstrijden onrustig werd, bleef het kalm.

Door: ANP