Politie neemt dieren voor kerststal in beslag

Politie neemt dieren voor kerststal in beslag

Geplaatst op 12 december 2022, om 19:03 uur

ARCEN/APPELTERN – De politie heeft zondag tien dieren in beslag genomen die een kerststal in het Limburgse Arcen moesten opleuken. De alpaca’s, schapen, shetlandpony, ezel en geit werden niet op de juiste manier vervoerd en de politie was daar op gewezen door voorvechters van het dierenwelzijn.

Het zou gaan om de omstreden verhuurbedrijf Bert’s Animal Verhuur uit Appeltern, meldt Omroep Gelderland.

Het dierenverhuurbedrijf in kwestie vervoerde de ongebruikelijke kerststalbezetting zonder schotten, terwijl genoemde dieren niet samen mogen reizen. Ze worden volgens de politie nu door een dierenarts bekeken en dan wordt beslist waar hun toekomst ligt.

Dierenwelzijnsorganisatie House of Animals zegt een anonieme tip over het gebruik van de dieren te hebben gekregen en samen met de Partij voor de Dieren Limburg in actie te zijn gekomen. Het dierenverhuurbedrijf zou al eerder niet aan de wet- en regelgeving hebben voldaan. “Het blijft schokkend dat dit bedrijf van geen ophouden lijkt te weten”, aldus House of Animals. Hoewel er dwangsommen zijn opgelegd, zou de ondernemer zijn dieren nog aan meerdere kerststallen verhuren.

De Limburgse Partij voor de Dieren vindt het volgens House of Animals sowieso een “schande” dat een gemeente vergunningen verleent voor dergelijk gebruik van dieren.

Door: ANP