Vrouw belt 112 als haar man ‘achter inbrekers aanzit’, maar hij blijkt gewoon in bed te liggen

Vrouw belt 112 als haar man ‘achter inbrekers aanzit’, maar hij blijkt gewoon in bed te liggen

Geplaatst op 11 december 2022, om 11:10 uur

ZOETERMEER – In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie in Zoetermeer een telefoontje van een bezorgde vrouw. Ze meldde dat haar man achter inbrekers aanzat in hun schuur. De politie reageerde snel en stuurde verschillende eenheden naar het adres, waaronder hondengeleiders en een helikopter.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, zetten ze de omgeving van de straat af. Ze gingen ook naar het huis van de vrouw die belde om haar gerust te stellen en een signalement van haar man te vragen. Deze informatie werd doorgespeeld naar de zoekende eenheden in de wijk.

Toen de agenten het huis doorzochten, vonden ze tot hun verbazing de man van de meldster in bed liggen, precies voldoende aan het signalement dat was opgegeven. De man sliep diep en wist helemaal niets van de inbraak.

Ondanks dat de inbraak niet echt was, was de inzet van de politie wel echt. De wijk stond vol met politievoertuigen en de bewoners waren geschrokken. Uiteindelijk bleek het een droom van de vrouw te zijn geweest en konden de bewoners elkaar weer in de armen sluiten.

Foto: Ter illustratie