Overblijfmeester dwingt groep 5 ‘tot huilens toe’ naar horrorfilms te kijken

Overblijfmeester dwingt groep 5 ‘tot huilens toe’ naar horrorfilms te kijken

Geplaatst op 10 december 2022 15:42 uur | Laatst bijgewerkt op 10 december 2022 15:42

AMSTERDAM– Afgelopen maand heeft een invaller bij basisschool De Kleine Wereld in Amsterdam kinderen gedwongen om naar horrorfilms te kijken. De kinderen vroegen hem om de enge film af te zetten, maar hij weigerde. De overblijfmeester werd eind november op staande voet ontslagen.

De man was geraffineerd te werk gegaan door een tabblad klaar te hebben staan met een tekenfilm, zodat hij snel kon schakelen als er onverwacht een volwassene binnenkwam. Bovendien vroeg hij de kinderen om het geheim te houden dat ze naar enge films hadden gekeken.

Het is onduidelijk hoeveel kinderen naar de horrorfilms moesten kijken. In ieder geval waren er twee klassen betrokken, met in totaal 40 leerlingen tussen de zeven en negen jaar oud. Eén van de films die werd vertoond was The Exorcist, een horrorfilm die geschikt is voor kinderen vanaf 16 jaar.

Volgens Het Parool vluchtten kinderen naar de gang en wilden ze niet terug naar de klas. Leerlingen die moesten huilen zouden zijn vernederd door de overblijfmeester.

De school heeft aangifte gedaan bij de politie en het Openbaar Ministerie onderzoekt of er iets strafbaars is gebeurd. De school zegt ook naar de politie te zijn gestapt om te voorkomen dat de man in de toekomst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan krijgen. Ouders van de kinderen die naar de horrorfilms moesten kijken zijn geïnformeerd over de gebeurtenis.

facebook