ME grijpt in tijdens onrust Schilderswijk in Den Haag

ME grijpt in tijdens onrust Schilderswijk in Den Haag

Geplaatst op 10 december 2022, om 19:20 uur

DEN HAAG  – De ME heeft zaterdagavond ingegrepen in de Schilderswijk in Den Haag. Er is een noodbevel afgekondigd. De politie roept aanwezigen in de omgeving van de Vaillantlaan op te vertrekken. Mensen gingen er massaal de straat op na de door Marokko gewonnen WK-wedstrijd tegen Portugal.

Zijstraten van de Vaillantlaan zijn afgesloten. De ME vormde daar een linie. Mensen werden richting station Hollands Spoor gedreven met politie en honden. Volgens omstanders wordt met vuurwerk naar de ME gegooid. De politie heeft twintig tot veertig mensen tot de hoek van de Vaillantlaan en de Parallelweg gedreven. De marechaussee is ook aanwezig.

Op meerdere andere plaatsen in het land gaat het er zaterdagavond feestelijk aan toe. In veel steden vieren mensen feest, rijden auto’s toeterend rond en wordt vuurwerk afgestoken. Na eerdere door Marokko gewonnen WK-wedstrijden moest de ME in Den Haag, Amsterdam en Utrecht ingrijpen omdat er ongeregeldheden uitbraken op straat. Meerdere mensen werden toen aangehouden.

Door: ANP