Fiets breekt in stukken bij ongeval met vrachtwagen, slachtoffer zwaargewond

Fiets breekt in stukken bij ongeval met vrachtwagen, slachtoffer zwaargewond

Geplaatst op 10 december 2022, om 08:48 uur

DEVENTER – In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Hanzeweg in Deventer een fietser zwaargewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen, meldt RTV Oost.

Rond 03:20 uur wilde de fietser de weg oversteken, maar zag daarbij een vrachtwagen over het hoofd. De chauffeur van de vrachtwagen probeerde nog uit te wijken, maar kon de aanrijding hiermee niet voorkomen. De fietser werd geraakt en hierbij brak de fiets in twee stukken. De fietser belandde enkele meters verderop op het asfalt.

Voor het ongeval werd ook een traumateam opgeroepen. Het slachtoffer werd per ambulance richting de A1 vervoerd, waar het traumateam klaar stond om te assisteren tijdens de verdere rit naar het ziekenhuis.

Na het ongeval werd de weg afgesloten voor verkeer. De VerkeersOngevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.