Door koud weer toenemende kans schaatsen op natuurijs

Door koud weer toenemende kans schaatsen op natuurijs

Geplaatst op 10 december 2022, om 11:26 uur

NEDERLAND – Het is met het koude weer dit weekend waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat er in Nederland geschaatst kan worden. Naar verwachting ontstaat er de komende week op steeds meer plaatsen een ijsvloer, meldt Weeronline zaterdag.

In eerste instantie gaat het om ondergelopen banen en later in de week mogelijk ook ondiepe plassen en sloten met stilstaand water. Daarvoor moeten de nachten wel helder en koud verlopen. Want grotere plassen blijven voorlopig onbetrouwbaar, waarschuwt de weerdienst.

Op zaterdag en zondag is het in Nederland flink koud met op grote schaal nachtvorst. Heel lokaal kan de temperatuur ook overdag onder het vriespunt blijven. Sloten en plassen krijgen een laagje ijs, maar dit ijs is nog niet goed genoeg om op te schaatsen. IJsbanen die worden aangelegd door skatebanen te besproeien zullen waarschijnlijk de komende week wel open kunnen.

Door: ANP