Schietpartij Kinderdijk: slachtoffer overleden

Schietpartij Kinderdijk: slachtoffer overleden

Geplaatst op 7 december 2022, om 14:39 uur

KINDERDIJK – Het slachtoffer van het schietincident dat plaatsvond in Kinderdijk op 2 december is overleden. Een groot team van rechercheurs onderzoekt wat er die nacht is gebeurd in de woning aan de Puntweg.

Op 5 december werd een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Getuigen zijn nog steeds welkom om naar voren te komen met informatie.
Het incident gebeurde rond 00.30 uur, toen beide slachtoffers lagen te slapen. Een of meer onbekende daders drongen de woning binnen en er vond een schietpartij plaats. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdagavond overleed. De vrouw in de woning bleef ongedeerd. De daders gingen er daarna vandoor in onbekende richting.

Er werd direct een onderzoek gestart naar het incident, dat leidde tot de aanhouding van de verdachte uit Alblasserdam. Het onderzoek gaat door om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Getuigen zijn nog steeds welkom om naar voren te komen met eventuele informatie. Dit kan anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. De politie kan ook worden gebeld op 0900-8844. Beelden van bewakingscamera’s, deurbelcamera’s of dashcams zijn ook welkom.