Weer maatregelen in steden rond WK-wedstrijd Marokko

Weer maatregelen in steden rond WK-wedstrijd Marokko

Geplaatst op 6 december 2022, om 07:54 uur

DEN HAAG  – Opnieuw worden er in Amsterdam en Den Haag extra veiligheidsmaatregelen getroffen rond de WK-voetbalwedstrijd Marokko – Spanje. In Den Haag is de politie “nog zichtbaarder aanwezig” op plekken waar onrust wordt verwacht en in Amsterdam zijn drie plekken aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Marokko en Spanje strijden dinsdagmiddag om 16.00 uur om een plek in de kwartfinale op het WK in Qatar. Eerder liep de viering van de overwinningen van Marokko uit op rellen in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Amsterdam heeft wederom het Mercatorplein in West en Plein ’40-’45 en een deel van de Burgemeester de Vlugtlaan-West in Nieuw-West aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waardoor de politie iedereen preventief mag fouilleren. Ook staat weer een waterkanon paraat en werkt de politie in de hoofdstad samen met jongerenwerkers, straatcoaches en buurtvaders en -moeders.

Ook in Den Haag zullen buurtvaders en jongerenwerkers meehelpen door aanwezigen opnieuw actief aan te spreken. In Rotterdam zal de politie “zichtbaar en onzichtbaar met meerdere middelen” aanwezig zijn in het centrum van de stad tijdens en na de wedstrijd.

Door: ANP