Twee 14-jarigen aangehouden voor mishandeling personeel vervoersbedrijf

Twee 14-jarigen aangehouden voor mishandeling personeel vervoersbedrijf

Geplaatst op 5 december 2022, om 12:21 uur

DEN HAAG – De politie heeft in Den Haag zondagavond twee 14-jarigen aangehouden nadat zij betrokken zouden zijn geweest bij de mishandeling van twee medewerkers van vervoersbedrijf HTM.

De politie bevestigt, na berichtgeving van regionale media, dat de verdachten een jongen uit Den Haag en een meisje uit Leidschendam zijn.

De twee maakten deel uit van een groep van zo’n tien jongeren die overlast veroorzaakte in een tram. Toen de groep daarop werd aangesproken door beveiligers van het vervoersbedrijf ontstond een conflict, waarbij het personeel werd aangevallen en mishandeld.

Daarop sloeg de groep op de vlucht. De twee verdachten konden worden aangehouden bij een aantal kelders onder een flat. Zij zaten maandagochtend allebei nog vast, meldt een politiewoordvoerder. De politie is op zoek naar beelden van het incident. “Bij een grote groep is het lastig om te zien wie wat doet”, aldus de woordvoerder.

De medewerkers van HTM hebben aangifte gedaan. Over hun toestand wilde een woordvoerder van het vervoersbedrijf niks kwijt. “De collega’s zijn goed opgevangen”, laat de woordvoerder weten. “Je moet gewoon met je handen van mensen afblijven die hun werk uitoefenen.”