Politie past zoektocht naar vermiste jongen Terschelling aan

Politie past zoektocht naar vermiste jongen Terschelling aan

Geplaatst op 5 december 2022, om 22:34 uur

LEEUWARDEN – De politie heeft geen gecoördineerde zoektochten meer naar de 12-jarige jongen die vermist wordt sinds een aanvaring tussen een watertaxi en veerboot in oktober in de buurt van Terschelling. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid zegt dat er wel degelijk nog wordt gezocht, maar dat er geen zoektochten worden gestart die alleen op de vermiste jongen gericht zijn.

“Wij willen heel graag de vermiste jongen terugbrengen naar zijn familie, dat is erg belangrijk voor ons”, aldus de woordvoerder. “Daarom staken wij de zoektocht niet. De zoektocht ziet er nu anders uit. Wij hopen de jongen nog te vinden.”

De zoektocht is sinds twee weken geleden dus wel anders ingericht dan daarvoor. Nu wordt er bij vluchten over het gebied en boottochten die met een andere reden worden ondernomen, ook gezocht naar de jongen. “En we hebben beroepsvaarders ook gevraagd uit te blijven kijken.”

Door: ANP