Meerdere voertuigen volledig afgebrand na brandstichting

Meerdere voertuigen volledig afgebrand na brandstichting

Geplaatst op 5 december 2022, om 21:55 uur

AMSTERDAM – In de vroege ochtend van zaterdag is er brand ontstaan in een parkeergarage aan Hogevecht in Amsterdam Zuidoost. Drie voertuigen zijn volledig afgebrand en één voertuig is beschadigd. De recherche gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 06.30 uur komt er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van rookontwikkeling in een parkeergarage. Diverse politie-eenheden en de brandweer worden ingezet en treffen een fikse brand aan in de parkeergarage aan Hogevecht. Drie auto’s en een busje staan in brand.  Slechts één auto komt er met schade vanaf, maar de andere voertuigen zijn volledig afgebrand. Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan en zegt uit te gaan van brandstichting. Bij de flat Haag en Veld is rond hetzelfde tijdstip meubilair in brand gestoken en in de Geelbekstraat heeft een busje vlam gevat.

De recherche onderzoekt alle drie de incidenten en kijkt of de zaken mogelijk in verband gebracht kunnen worden met elkaar.