ANWB verwacht weer vroege avondspits vanwege wedstrijd Oranje

ANWB verwacht weer vroege avondspits vanwege wedstrijd Oranje

Geplaatst op 29 november 2022, om 06:03 uur

DEN HAAG  – De ANWB verwacht dinsdag wederom een vroegere avondspits omdat Nederland om 16.00 uur op het WK voetbal speelt tegen Qatar. Hoe laat de spits precies op gang komt, kon de woordvoerder niet zeggen.

Tijdens de dinsdagavondspits is het vaak, naast de donderdagavondspits, het drukst op de Nederlandse wegen, geeft de woordvoerder aan. Volgens hem werken op die dagen onder meer de minste mensen thuis. Wel zal het piekmoment door de wedstrijd van Oranje eerder zijn in vergelijking met een reguliere dinsdagavond.

Ook verwacht de ANWB dat sommige mensen het eerste deel van de wedstrijd bijvoorbeeld op kantoor zullen volgen. Maar dat zal een piek in de drukte op de wegen niet voorkomen.

Vorige week maandag kwam de avondspits ook iets eerder op gang dan gemiddeld, vermoedelijk vanwege de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Senegal die om 17.00 uur begon. Vrijdag was het flink drukker voordat de wedstrijd van Nederland tegen Ecuador begon. Op het hoogtepunt stonden er meer dan 110 files met een totale lengte van 630 kilometer.

Door: ANP